Höstarbete och drömmar

Nu är det höst!

Lövsta gör återigen skäl för sitt namn – en zillion lönnlöv täcker hela gården. Ännu har vi inte tagit tag i just det problemet, men i går kom vi oss i alla fall för med att elda upp de två stora högarna i hagen. Mest var det det gamla balkongräcket och de ruttna brädorna från taket vi bytte i somras, men också 3 – 4 kubikmeter ris och pinnar vi rensat bort ur syrenerna. Snön i vintras knäckte en hel del av dem och vi är inte riktigt ense om hur hårt syrenerna skall beskäras. Ann Britts ståndpunkt är att de inte skall beskäras alls, Björns att de mår bra av att tunnas ut ordentligt. Förhandlingarna i det ärendet  har pågått i åtta år.

I går var det klart och vackert väder och blåste obetydligt. Till följd av dessa gynnsamma omständigheter har Björn både håret och båda ögonbrynen kvar, det är han ju tacksam för.  Annars brukar det lukta vidbränd björnstek om honom efter en dags eldande.

En glödhög är allt som återstår
Ann Britt grävde om trädgårdslandet. Vår odlarmöda gav inte mycket utdelning i år. Vi hade sått massor av grönsaker, men i det varma sommarvädret gick allt i blom direkt, och vattnet vi slösade på landet piggade bara upp ogräset. Nästa år får vi ta oss en funderare på vad vi egentligen skall försöka oss på. En sak är säker, det skall bli massor av krondill – i år fick vi nästan ingenting att lägga in kräftorna i. (Fast de smakar inte så tokigt i alla fall – vi använde mängder av dillfrö i stället).
Ann Britt i grävtagen
Lillhunden Zelda hjälpte också till att gräva – där rishögen legat hittade hon massor av intressanta sorkhål som hon grävde upp allihop. Fast sorkarna hade visst rest bort redan. Efter den insatsen åkte hon direkt in i duschen.
Zelda letar sork

 I onsdags skulle Björn byta till vinterhjul på bilen – SMHI har lovat snö i slutet på veckan.  Men det blev inget av med det, redan första hjulet satt som berget (ja, muttrarna var faktiskt borttagna) och vi fick boka tid på däckverkstaden i stället. Tack och lov hade de tid i dag, men då hade snön redan kommit.

En del blommor verkar inte vara i fas med årstiderna - oktoberastrar.

Väglaget på väg till däckverkstaden kunde ha varit värre – som det blev var det bara litet modd kvar av snön på Rimbovägen. Det tog förstås verkstaden bara tio minuter att byta alla hjulen – det brukar ta en timme för Björn. Men, förstås, de lyfter ju hela bilen på en gång och har tryckluftsverktyg. Nästa år skall vi köpa oss en gummislägga, för det var det som behövdes för att få loss de fastrostade sommarhjulen.

Vid tvåtiden i dag blev det plötsligt klart och solsken – det vädret kan gärna få fortsätta. Men det medför väl en rejäl nattfrost igen förstås.

Vi väntar fortfarande på virket vi beställt till det nya balkongräcket – första gången tappade brädgården bort beställningen och fick påminnas. Nu är det en vecka sedan och vi har inte hört ett knyst från dem – det verkar inte särskilt sannolikt att vi skall hinna sätta upp räcket och ta ned byggnadsställningen innan vintern är här på allvar. Som om inte projektplanen för 2011 var tillräckligt full!

Vi har lovat oss ett sabbatsår från målningen när stora huset är klart, innan vi börjar med uthusen – blir det Puerto de Pollensa på Mallorca igen, eller hittar vi på något annat? Det finns gott om idéer – en vecka i en poolside suite på Goodwood Park i Singapore vore ju inte så tokigt. Numera har vi ju båda släktingar i USA att hemsöka – det kanske vore något? Bara det inte blir Säffle!

Vi fick infallet att räkna på kostnaderna:

En vecka i juni på bästa hotellet i Säffle – mitt i stan; andra klass tåg dit och hem: 15000:- (Tåget kostar nästan dubbelt så mycket som hotellet)

Samma vecka på Mallorcas tjusigaste hotell – Hotel Formentor utanför Puerto de Pollensa: Flyg ekonomiklass, dubbelrum med havsutsikt: 25000:-

Samma vecka på Singapores näst mest berömda hotell Goodwood Park (även om det kanske finns ännu dyrare och tjusigare numera – Raffles har bara japaner med obskyra inkomstkällor råd att bo på): De Luxe Room, flyg ekonomiklass via Helsingfors: 30000:-

Det verkar onekligen ”more bang for the buck” både på Mallis och i Singapore!

4 kommentarer

  1. Åker ni med SJ, så sparar ni i alla fall in på hotellkostnaderna. Ni får räkna med tre dagars restid på ditresan (inklusive signalfel)och tre dagars restid på hemresan (inklusive vagnfel), så det blir i slutändan nog bara en natt på hotellet i Säffle.

  2. Och om ni lägger in kostnaderna för utsläppen och era motsvarande ekologiska fotavtryck för respektive resa… vart ska ni åka då? 😉

  3. Tvivelsutan gjorde man väl världen störst tjänst genom att omgående ta sig själv av daga; men eftersom det inte känns som något attraktivt alternativ för mig så arbetar jag mer långsiktigt genom att bara ha två barn – då dör ju människosläktet så småningom ut och miljötalibanerna har fått som de vill.

Kommentarer är stängda.