Två nya torpskyltar

I dag satte vi upp skyltar vid gamla järnvägsstationen och där affären Sofielund låg. Det var bekvämare än vanligt, för vi kunde lasta in allt i bilen och köra dit – annat var det att släpa allt över stock och sten som vi fick göra när vi satte upp skylten vid Näs kvarn och såg i somras. Trots gråvädret fick vi litet publik och blev dessutom bjudna på kaffe när skyltarna stod på plats.

Vi har lovat hålla föredrag om Röforskningen i S:t Olofsgården den 11 november, så nu får vi börja förbereda det på allvar. Sedan förra gången har ju Rösajten fått ett helt nytt utseende, så det blir nog en hel del bilder att byta ut. Dessutom har vi ju faktiskt hunnit göra en hel del trots allt målande och andra aktiviteter i somras.

Nu är det inte många löv kvar på träden här på Lövsta. Marken är täckt av ett tjockt lager gula lönnlöv och vi har inte någon ursäkt för att skjuta upp krattningen längre. Men det är väl inte för mycket begärt att få litet fint väder?

Här är ett par bilder från dagens begivenhet:

Skyltuppsättning vid Sofielund

Här spettar Björn hål för stolpen vid Sofielund. Med tanke på vinterns plogbilar och andra risker fick den stå inne på tomten där affären låg.

Det gäller att hålla stolpen rak!

Svärsonen Urban svingar släggan – han börjar få snits på det efter tolv uppsatta stolpar. Där stationshuset låg var det fullt med grus i marken; om det är rester av perrongen eller har kommit dit med undanplogad snö är inte lätt att säga. Till sist hitttade vi i alla fall ett ställe där det gick att spetta hål för stolpen och satte upp skylten där.

Hundvalpen Inez tar all uppmärksamhet

Snart klart. Hundvalpen Inez lever rövare och tar allas uppmärksamhet.