Ingen rast, ingen ro

”Det går för runt” som man säger. Byggnadsställningen vid den högsta delen av framsidan blev klar för ett tag sedan. Sedan skulle den gamla TV-antennen tas ned – 4,8  m stålrör med antenner i toppen gick inte att lyfta för hand stående på taket, så två dagar gick åt att konstruera en lyftkran. Sedan tog det en kvart att ta ned antennen. 

Ann Britt har målat det mesta klart på tre fönster och Björn har sågat till nya vattbrädor som skall ersätta de gamla gistna. När det bara vill bli litet hyggligt väder skall vi tvätta väggen och taköverhängen, så vi äntligen kan komma igång med målningen.

Vi har fått plattor lagda för den nya paviljongen på gräsmattan och rest paviljongstommen; nu skall taket på och de nya trädgårdsmöblerna skruvas ihop. 

Gräsmattan fick växa för länge medan de jobbade med plattorna.  Det behövdes två klippningar innan det såg skapligt ut.  Relativt skapligt får man väl säga, för trädgårdpimparnas grävskopa satte rätt elaka spår efter sig och de 7 ton grus och sand till plattsättningen vi fick tippade bakom huset var inte heller direkt  bra för gräsmattan. Det blev också ett antal hundra kilo skifferplattor över så baksidan ser fortfarande ut som en byggarbetsplats.

 

Vår vackra paradisbuske klarade inte fimbulvintern 2009-2010. Det kom bara några få  löv högst upp på ett par stammar, så med sorg i hjärtat fick vi skära ned den. Den som var Norra Europas vackraste förra sommaren!

Äppelträdet som gick omkull i augusti har fått en efterträdare – på Kristi Flygardag planterade vi ett redan blommande äppelträd med det välkända namnet Katja.

 

I dag har vi varit nedkopplade mest hela dagen – jätteåskknall vid 9-tiden, strömmen borta en kvart – som tur hade tevattnet just kokat upp! Innan vi var klara med frukosten kom strömmen tillbaka. Men det har mullrat av och till; då vill man ju inte ha modemet inkopplat – det är det fjärde bredbandsmodemet vi kör på nu – de tidigare tre har alla blivit stekta av åskan.

Mellan skurarna hann vi skruva ihop en trädgårdsmöbel, baka bullar och sätta upp det mesta av taket på nya paviljongen – men sedan kom regnet tillbaka. Så här framåt kvällen är det inte längre mörkt jämngrått, utan till och med ett par solglimtar.

Det går för runt, som sagt!

Tags: , ,

Comments are closed.