Har regntiden kommit?

Över helgen regnade det 20 mm här på Lövsta. Uteblomkrukorna har fått flytta in under paviljongen och måste emellanåt tömmas på vatten. Gräsmattan växer så det knakar, ogräset ännu fortare.

Det har blivit tvärstopp i målningsprojektet. Men egentligen var det planerat, den här veckan är det dags att förbereda amerikabesöket i midsommar. Det är en utmaning att pressa in max av allting i en vecka – sightseeing, svenska maträtter, midsommarfest, avkoppling.  Vissa språkliga förberedelser har vi gjort – vad heter olika träd, blommor, fåglar och annat man kan gissa att vi kommer att prata om? Inte visste vi att vi hade jackdaws i skorstenen! En intressant sak är ju att många av våra fåglar inte finns i USA – Björn har sett en skruffig uppstoppad skata på Museum of National History i Washington D.C, där den tydligen var en stor märkvärdighet.

Nu har vi en vecka på oss att pimpa byggarbetsplatsen Lövsta så att den blir någorlunda prydlig – hämtade nytvättade mattor i går; hundarna (särskilt Inez) har för vana att misslyckas på dem då och då. Stuva undan alla färgburkar, verktygslådor och 1000 pinaler som belamrar verandan. Åtminstone skall de stå i prydliga rader. Och så  ”damma, damma, damma” som Povel Ramel sjöng.

Apropå väder så är det med en viss nervositet vi kollar SMHI och klart.se – just nu ser det inget vidare ut; ösregn på ankomstdagen, regn dag 2, regn på midsommarafton. Men man får förlita sig på vädersajternas usla track record – förra året spådde de ösregn på midsommarafon, men det duggade bara lätt på förmiddagen och blev sedan skapligt väder.

Just i dag ser vädret litet mer positivt ut – fast i eftermiddag skall det bli regnskurar. Vi får se om det går att klippa gräset.

Tags: ,

Comments are closed.