Vårtecken och projektpengar

I dag satt en bofink i referensbjörken utanför fönstret – i snöyra!  Frampå dagen blev det ett par plusgrader, takdropp och gråmulet. SMHI hotade med regn hela dagen, men det har vi inte märkt så mycket av ännu.

I går var vi till Roslagsbanken i Norrtälje och fick ta emot vårt anslag för Rösajten i form av blommor och diplom. En liten pojke som var där med sin pappa hade inte förstått att själva pengarna kommer elektroniskt så småningom och blev mäkta besviken att pappa inte fick påse med guldpengar i.  En lustig detalj var att i år fick vi anslaget från Roslagsbankens stiftelse för Forskning och Utbildning, inte från stiftelsen för Näringsliv och Kultur som förra året. Det var vi och Erkenlaboratoriet som fick sina anslag från den stiftelsen, alla de övriga ansågs vara Näringslivs- eller kulturaktiviteter. Fint sällskap, tyckte vi, Erkenlaboratoriet är ju en del av Uppsala universitet.

Vi har funderat på om vi kan hitta på något mer att använda pengarna till i år; en sak vore ju att kosta på sig att annonsera i Norrtälje Tidning när vi drar i gång våra kulturpromenader. Det är ju inte alla vi kan nå via Internet. Annars blir det nog mest mera av samma sak – informationsskyltar, kostnader för webhotellet och annat sådant. Mest är det egentligen tid som fattas – Björn skulle behöva sätta sig in i hur man lägger grafiska objekt på en kartbakgrund på hemsidan – då kanske vi skulle ha råd att använda moderna kartor på Rösajten. Som det är nu kan vi inte använda någon karta som är modernare än 1954! Lantmäteriet tar ungefär 1100 kronor för att man skall få visa en modern karta på en enda websida – tanken är att om kartan bara ligger på en sida, men om man kan visa olika information med samma karta som bakgrund så kunde man ju tänka sig att investera 1100 i en karta.

Björn berättar om vårt Röprojekt på Roslagsbanken

1 kommentar

  1. Men hallå, dags att uppdatera bloggen nu! Annars kanske ni tappar er mest hängivna läsare ;-). Kom igen nu, ni brukar ju ha så mycket att berätta.
    Tack för idag förresten, barnen var mkt nöjda med sina premiärdopp i stordiket. Kläderna vägde bly av allt vatten. Kramar Katja

Kommentarer är stängda.