Till pojkarnas föräldrar del 3

Den tredje dagen med pojkarna förgylldes av besök av pojkarnas kusiner Julius och Frank. Vädret var inte mycket att skryta med; i morse låg ett tunt lager pudersnö över världen (dvs vår lilla del av den), och solen tittade aldrig fram. Å andra sidan är det fortfarande klockan 20 fyra plusgrader.

Anders är föräldraledig och anlände vid 11-tiden med sina grabbar – Julius var litet reserverad i början och ville inte delta i Villes och Gustavs dödsföraktande hopp och skutt i och från snöhögarna, men sedan körde vi upprepade pulkarace nedför backen till vägen och då tinade han upp.

Vi åt röd mat till lunch, men Ville och Gustav skanderade Glass! Glass! Glass! hela tiden, så vi fick i samråd med Anders bestämma att med anledning av Julius’ och Franks besök gjordes ett undantag från regeln att glass bara serveras efter middagar. Ville och Gustav drog med sig Julius ut till stora frysen i groventrén – de hittar ju vägen sedan länge – och Julius valde med omsorg och stora ögon i den just nu ganska välfyllda glasslådan. Anders kom på att Frank borde få smaka en glass fast han inte kunde springa med de andra pojkarna; möjligen ångrade han sig – se bild!

Efter lunch tog vi en promenad till stationen – Frank i vagn, men alla övriga till fots. Ville hackade i alla snödrivor med medförda verktyg, Gustav simmade i alla vattenpölar och yrkade att vi genast skulle ta bort allt hundbajs han såg. Hundarna snärjde in oss alla i kopplen, och det var en viss lättnad att komma hem igen. Det åktes en del rutschkana och simmades litet mer i vattenpölar, men sedan blev det kaffe, saft och överblivna pepparkakor från i julas. Vi avslutade med ”Bilar”-filmen, som var rolig men evighetslång, så Anders och hans pojkar måste bryta och åka hem mitt i filmen. Julius blev otröstligt ledsen av detta och vägrade åka hem förrän vi erbjöd honom att låna den tomteluva vi hittade i leksakslådan vid städningen i morse – stolt i tomteluva och solglasögon accepterade han då att kliva in i bilen.

Dagen blev nog rätt tröttande för Ville och Gustav – trots pannkaka till middag, glass och bad klippte de med ögonen redan klockan sex och  Ville blev förtvivlad när han skulle gå upp ur badet och grät floder. Till sist lugnade det ned sig, och efter 4 – 5 sagor somnade båda vid halv 8-tiden.

Klockan 8 har lugnet sänkt sig över Lövsta och vi får tid att se vad som hänt i cyberrymden sedan i morse.

Pojkarna åker rutschkana - blöta galonbyxor behöver ingen valla!

Glass till efterrätt!

En del glass hamnade nog i Frank, trots allt!

Tags:

One Response to “Till pojkarnas föräldrar del 3”

  1. Katja skriver:

    Ha ha jag skrattade högt när jag läste om promenaden till stationen. Måste ha sett roligt ut. Kul att Anders kom så alla småkillarna fick leka. Vill gärna höra mer om Julius och tomteluvan sedan. Hoppas ni har haft en lugn natt och att överlämningen t farmor går bra.Stort tack för att ni har tagit hand om dem. vi hör av oss när vi är hemma så får ni berätta mer. Kramar