Nu har vi hållit föredrag igen

För en tid sedan lovade vi att hålla ett föredrag om Rö socken här i Rö. I går kväll var det dags, så vi laddade den bärbara datorn med våra bilder och åkte bort till S:t Olofsgården intill kyrkan

Tekniken var välvillig mot oss, så vi fick ganska snabbt igång dator och projektor. Det hade varit bra om projektorn kunnat göra bilden större, för längst bak i salen kunde man definitivt inte läsa de mest finstilta delarna av bilderna; men man får klara sig med det man har.

Medan vi drog igång maskineriet och snabbfixade en av bilderna som visat sig helt oläslig på håll, strömmade folk in, så att det till sist var som man säger ”knökfullt” i stora salen i S:t Olofsgården.

Vi förbrukade lätt den timme vi fått oss tilldelad, men behövde bara hoppa över två bilder som vi redan i förväg sett ut som reservbilder.

Efter föredraget hade vi en frågestund och diskuterade litet närmare med många åhörare som kom fram med speciella frågor, tips och ledtrådar till saker vi berättat att vi inte hade grepp på. Av allt att döma hade publiken varit intresserad av det vi berättade.

Sedan blev det kaffe och härliga smörgåsar (vi hann inte med någon middag innan vi åkte hemifrån); och mer diskussion.

Vi fick en vacker glasljusstake från Reijmyre som tack av Röda Korset, som arrangerade det hela – här måste vi också tacka alla Rödakorsdamerna som skötte logistiken – att göra ett hundra smörgåsar var bara en liten del av deras insats denna kväll!

Vid niotiden hade vi samlat ihop våra pinaler, lämnat tillbaka projektorn (tänk om vi hade en egen!) och åkte hem.

Det här föredraget var nog det bästa vi hållit; och 75 (!) personer till publik slår de tidigare med hästlängder. Uppläggningen var litet annorlunda än vid de tidigare föredragen, den här gången berättade vi nästan bara om resultaten av Röforskningen, mycket litet om forskningsarbetet och webplatsen. Vi har väl blivit litet karskare och vågar påstå saker om Rö även inför 75 Röbor!

Det finns litet bilder och kommentarer, samt även själva föredragets bilder och fusklappar att se på Rösajten.