En snabbtur till Erikssäter

Vi har hälsat på Anders, Annica och pojkarna på Erikssäter ett dygn. När vi var nere för en månad sedan med Ville och Gustav konstaterade vi att gräset vuxit sig jämrans högt och insåg att där behövdes hjälp med tunga maskiner.

Gräset på Erikssäter innan Anders gav sig på det

Vi hade ändå ärende till Julius och Frank; Irving Lundell från Michigan hade lämnat presenter till dem och dessutom fyllde ju Frank 1 år strax efter midsommar och skulle uppvaktas med en lastbil m/större. Så i måndags när vi hade svägerskan Ylva här gick hon och Ann Britt till Risby i fräsande hetta för att titta på årets utställning i Anna och Stig Liedbergs galleri medan Björn konstruerade en ramp för att kunna lasta trädgårdstraktorn på släpkärran. Som vanligt blev det ”design as you go” – två rejäla plankor, tvärslår som höll dem på lagom avstånd för att passa traktorns hjul, plåtar som hindrade dem att halka av släpets bakkant och 10 ändringar i konstruktionen efter hand. När det äntligen var klart visade det sig att traktorn inte orkade köra uppför den lutande rampen, så till sist blev det en sjömanslösning – en talja att hala traktorn uppför rampen med i stället för att köra. Allt i 30 graders värme – Björns tröst var att Ylva och Ann Britt var ännu tröttare och svettigare när de korsat öknen från Risby och kom hem.

I går morse kom vi iväg vid 10-tiden och körde utan äventyr till Erikssäter. Vi fick sillunch, badade pojkarna i Båven, pustade i den tropiska värmen och tittade på Anders medan han körde runt den förvuxna gräsmattan med traktorn och klippte gräset. Till allas häpnad fick vi båda pojkarna att somna redan klockan 7 och kunde grilla och äta middag i uteslutande vuxet sällskap. Kvällen avslutades med att vi spelade Rappakalja – Björn vann på 2 hågkomster: Paul Verlaine (nämns i boken/filmen ”Den längsta Dagen”) och ”tordera” (= vrida”) – litet turligt, för frågar någon om sport eller skådespelare eller populärmusik är han hjälplös!

I morse lastade vi traktorn igen – nu orkade den minsann köra uppför rampen, men bara för att Anders och Ann Britt sköt på av alla krafter. Pojkarna som somnade så snällt i går vaknade i stället vid elakt många tillfällen i natt, så både Annica och Anders såg litet slitna ut. Vi hann också med att mäta litet och skissa på ett trädäck runt sjöstugan – 540 löpmeter 5″-brädor plus diverse reglar, beslag och betongplintar kommer att behövas; det blir ju litet dyrt, men förutom betongplintarna är det ju känd teknik för oss – cirkelsåg och skruvdragare räcker långt.

Vi var hemma vid 2-tiden då den mulna Sörmlandsmorgonen övergått i en strålande Roslagssommardag. Ingen målning i dag – det får vänta till i morgon! Ägnade eftermiddagen och kvällen åt att samla krafter inför morgondagen.

1 kommentar

  1. Det låter som att ni har fullt upp. Mysigt m besök på Eriksäter. Det var säkert jätte varmt i Boven ?! Här i vår lilla plaskdamm är det 26 grader, knappt så det svalkar. Killarna har lärt sig att bada från bryggan, på djupt vatten, med flytväst. Praktiskt om man är på sjön å behöver ta ett dopp från båten. Vi kommer å hälsar på i rö så snart vi får möjlighet å vädret återgått till lite mer normal svensk sommar;-). Kram fr Katja (arla morgonstund kl 3:40)

Kommentarer är stängda.