Information till de små pojkarnas föräldrar del 1

Vi har hand om barnbarnen eftersom deras föräldrar är en vecka i Dubai. Pojkarnas pappa hade fått resan i bonus av sin firma och då är det ju bara att resa iväg, man tackar ju inte nej precis!

Vi har sett fram emot att ha dem här båda två, annars har vi mest delat på dem så att farmor har haft den ene och vi den andre.

Lille Gustav grät otröstligt i 30 sekunder efter det att mamma och pappa åkt sin väg, medan Ville tog det hela som en man. Vi pratade en stund om Dubai, hur långt det var dit och hur tråkigt det skulle vara att sitta helt stilla i en flygplansstol i 8 timmar. Sen lekte vi en stund med lego och småbilar och garage. Solen sken så vi bestämde oss för att gå ut en stund istället för att leka inne. Så på med alla kläder och ut i solskenet och halka på isen. Jättekul tyckte pojkarna, medan Björn och jag sakta och försiktigt tog oss uppför backen till stallet. Björn sanerade stalltaket från istappar och snööverhäng medan Ville lekte Spiderman i snöhögarna och Gustav förfasade sig över att hundarna hade uträttat nr.2 här och där i snön. Det fick jag gräva bort, annars stod han inte ut!

Sen åkte vi pulka i backen. Backen slutade precis i en stor vattenpöl, så det blev mycket lyckat! Efter en timme tröttnade vi och gick in och åt lunch. Idag blev det makaroner och köttfärssås och pojkarna åt som om de inte sett mat förut. Sen lek igen, mellanmålsyoghurt, lite bråk, skrev bokstäver och ritade lite. Gustav ritade en huvudfoting, Ville en rymdraket och morfar en fladdermus. Mormor försökte sig på att rita mumintrollet, men det liknade mest en häst så pojkarna höll på att ramla av stolarna av skratt.

Vid tretiden var det dags att ta en promenad med hundarna. Vi besämde att Gustav nu var så stor att han fick klara sig utan vagn och det gjorde han galant! Fram och tillbaka till stationen gick vi, Ville hade med sig någon sorts snöröjningsmaskin i form av en kratta och for fram och tillbaka efter banvallen. Krattan kunde även förvandlas till ett vapen som kunde försvara oss mot ”ondingar” berättade han. Så vi kände oss alldeles trygga!

När vi kom hem ville pojkarna absolut inte gå in, så vi var ute och halkade omkring en stund till. När vi till sist kom in fick mormor och morfar varm glögg och pojkarna varm saft i glöggmuggar. Stor lycka! Till middag blev det hamburgare och medan middagen fixades såg pojkarna på en dinosauriefilm. De fick i sig en halv (jättestor) hamburgare var och lite grönsaker, fullt godkänt, så det blev glass till efterrätt. Sen bad med dykuppvisning av Ville!

Gustav bad sedan snällt om att äntligen få gå och lägga sig. Han hade börjat tjata om det redan före maten! Ville bad om att få vara uppe en stund till med morfar medan mormor lade lillebror. Precis när Gustav somnat orkade inte Ville vara uppe längre utan kom och lade sig. Mormor läste en saga till för bara Ville, som sedan bad mormor gå så han fick sova! Halv åtta var det alltså lugnt!

Ville på stora snöhögen
Gustav åker pulka
På eftermiddagspromenad