Redan slut på sommaren?

De senaste två dygnen har det fallit 43 mm regn över oss – fast i dag har det bara duggregnat litet. På eftermiddagen visar sig till och med solen. Målandet har avstannat tillfälligt, men i gengäld hinner vi med litet inomhus. Ann Britt har tagit ett femtiotal bilder av vilda blommor vi sett på våra promenader, så nu har vi satt ihop dem till ett första tema under det nya avsnittet Natur på Rösajten.

Häromdagen hade vi besök av en dam som bodde här på Lövsta omkring 1925. Hon hade mycket att berätta och lånade oss också ett antal gamla foton som vi skall ladda upp när vi fått till web-sidorna som behövs.

De första 8 torpskyltarna är klara och vi skall försöka värva en svärson eller två att hjälpa oss att bära spett och släggor när vi sätter upp stolparna. För att sedan sätta upp skyltarna behöver vi bara ha med oss en skruvdragare och en häftapparat, så det blir inte alls lika jobbigt. Till den begivenheten tänkte vi bjuda in alla intresserade. Men det vackra vädret får gärna komma tillbaka först!

Potatisen växer inget vidare i år, trots förgroning och allt. Det var väl för kallt i maj, kan man tänka. De pyttesmå färskpotatisar vi tagit upp är i alla fall jättefina, även om det behövs fyra stånd för att få ihop till middag åt oss två. Vi sådde också ett par rader Ruccola-sallad som blev hur bra som helst – Ruccola går visst att odla i kruka under vintern, så nu har mataffären sålt sin sista påse med vissen sallad till oss!

Bougainvillan lever fortfarande – det var visst rätt att låta den klänga i skuggan på ett träd på västsidan av huset. Men vad är det för tropisk växt som inte tål sol? När vi var på Kos och Mallorca för några år sedan var väggar och murar helt täckta av ursinnigt blommande Bougainvilla, så det är väl ett förvekligat inomhusexemplar vi fått tag på.

Comments are closed.